Ingen frygt længere

Giv dig selv chancen for et tillidsfuldt partnerskab.

Mennesker med en tilknytningsangst føler angst, når de ønsker at binde sig til en potentiel partner. De berørte oplever regulære angstanfald og symptomer såsom svedudbrud, tryk i halsen, brystet og hjerteområdet, mavesmerter, tryk i maven, kramper, uro, nervøsitet og andre stresssymptomer.

Årsagen til tilknytningsangst ligger næsten altid i barndommen, i forholdet til forældrene. Typisk havde de berørte ikke mulighed for at indgå i en sund tilknytning til deres forældre. En tilknytning, der giver barnet tryghed, følelsen af varme, at være godt passet på og følelsen af, at forældrene altid er der for barnet. Disse børn har ofte forældre, der var psykisk eller fysisk fraværende. Ofte var der ingen mulighed for at opbygge en sikker tilknytning.

Den potentielle partner aktiverer følelserne fra barnets tid hos den berørte. Personen reagerer med angst og stress på situationen. I terapien arbejder vi med tilknytningsangsten og dens underliggende årsager, og vi kan normalt opløse tilknytningsangsten efter kun få sessioner.
De berørte lider ofte også under andre symptomer, der opstår på grund af afvisning eller kun sporadisk omsorg. Derfor er det vigtigt også at gennemgå og løse selv-værdi problemer og andre følelser. Det er ofte vrede mod forældrene, der ikke var der for barnet, angst for at være alene, skam over at forældrene ikke var der for den berørte. Følelsen af ikke at være værd at blive elsket og andre følelser skal erkendes og løses. Normalt er vi i stand til at komme godt til de underliggende følelser med løsende hypnose, og den berørte kan føre sunde partnerskaber.

da_DKDansk