Hyppige spørgsmål

Hypnoseterapi

Hypnoseterapi er en af de mest effektive former for psykoterapi. I hypnose arbejder vi direkte med dit underbevidste på følelsesmæssigt plan. I modsætning til terapiformer i vågen tilstand giver hypnose mulighed for direkte at identificere og løse de underliggende årsager. Det er netop derfor, at hypnose er en korttidsbehandling. Ofte kræves kun 3-8 sessioner for at løse problemer, der ofte har påvirket livet i årevis eller årtier og har haft en stor indflydelse.

Ingen frygt for tab af kontrol

Mange mennesker frygter at miste kontrol under hypnose. Jeg kan forsikre dig om, at ingen mister kontrol under hypnose med mig. Tværtimod får de endelig kontrol tilbage over deres liv, selv i situationer, hvor de tidligere blev styret af det underbevidste sind. Nu kan du endelig tage rattet i dine egne hænder og bestemme din retning.

Kan man lyve under hypnose?

Ja, du kan lyve under hypnose. Du kan også vælge ikke at sige noget eller angive, at du ikke ønsker at tale om det. Under hypnose er du helt forbundet med dig selv, og du bestemmer selv, hvad du vil fortælle. Derfor anerkender politiet ikke hypnose til at finde ud af, om nogen har begået en forbrydelse.

Kan alle mennesker hypnotiseres?

Hypnose er en helt normal tilstand i vores hjerne, og alle går flere gange om dagen ind i dette hjernebølgeområde. Så ja, alle kan hypnotiseres eller hypnotisere sig selv. Jeg kan guide dig ind i denne tilstand, hvis du ønsker det. De mennesker, der kommer til mig, ønsker hjælp og forandring, og de tager imod denne støtte taknemmeligt.

Hvad kan jeg gøre for at glide godt ind i hypnose?

Det bedste er at gøre ingenting. Det sker helt af sig selv.

Hvordan kan jeg forberede mig?

Tag dig tid før hypnosen, og tag af sted i god tid, så du kan ankomme i ro. Måske går du en tur før hypnosen for at lade dine tanker og følelser flyde frit. Det kan være en fordel at skrive ned, hvad der er vigtigt for dig at fortælle, i dagene op til hypnosen. Det er en fordel, hvis du ikke har indtaget koffein inden sessionen. Du kan også meditere før aftalen, hvilket kan gøre det lettere for dig at gå i hypnose - men det er ikke påkrævet. Stol på din terapeut; tillid er nøglen til en god hypnose, så sørg for at mærke efter i dig selv. Hvis kemi er rigtig, hvis du føler dig tryg og i gode hænder, så har du den perfekte base for terapien. Venligst del eventuelle bekymringer eller ængstelser, så vi kan drøfte dem og sikre, at du kan gå i hypnose i ro og mag.

Hvordan opfører jeg mig efter hypnosen?

Tag dig tid efter hypnosen. Under hypnosen kommer der ofte mange følelser op, som med tiden integreres. Derfor er det vigtigt, at du giver dig selv tid. Behandlingstiden er meget varierende, typisk et par dage eller uger. I den tid arbejder hypnosen stadig, og ændringerne bliver synlige. Vær opmærksom på dig selv i tiden efter hypnosen, og mærk dine behov, og prøv at give dig selv mere tid til dig selv og dine behov. Prøv at integrere hypnosen og det, som opstår Undgå at overanalysere det, der blev vist. Øget drømmeaktivitet indikerer bearbejdningsprocesser. Undgå alkohol (narkotika) i dagene efter hypnosen for ikke at forstyrre processen. Drik gerne masser af stille vand (1,5-2 liter) for at støtte din hjerne og nervesystemet og for at hjælpe med at udskille affaldsstoffer bedre. Brug gerne tid i naturen, naturen giver dig ro, afslapper dit nervesystem og hjælper med bearbejdningen. Generelt er det en god idé at tilbringe så meget tid som muligt i naturen. zu gehen, gerne auch barfuß.

Hvad er de tidsmæssige intervaller mellem sessionerne?

Jeg anbefaler i starten at have en session hver uge og derefter hver 14. dag, og senere længere intervaller. Det er helt individuelt og afhænger af, hvad der giver mest mening for dig personligt. Du bestemmer selv, hvad der er bedst for dig. Jeg har selv haft forløb, hvor jeg havde to sessioner om ugen i løbet af fem uger og derefter måneder uden sessioner. Jeg foretrækker det mest intensive og derefter lange pauser. Pausen. Dann habe ich Klienten, die einmal im Monat oder alle 4 Monate kommen, ich hatte auch einen Klienten, der täglich Sitzungen hatte. Zwischen den Sitzungen macht es Sinn, NADA, Massagen oder Healingssitzungen zu nehmen. Das wird dir bei der Verarbeitung helfen und mehr Balance im Nervensystem und bei der Ausschüttung der Hormone bringen.

Hvor mange sessioner er nødvendige?

Det er individuelt og varierer meget. Med specifikke ængsteligheder som for eksempel frygt for hvepse kræves typisk kun 1-2 sessioner. For depressioner, selvværdsspørgsmål, misbrug og angsttilstande kan der være behov for 3-10 sessioner eller mere. Det afhænger også af, hvad formålet med hypnosen er. Klienter med depressioner, udbrændthed eller angst- og paniklidelse tager også ofte medicin. Selektive serotonin-genoptagelsesinhibitorer (SSRI'er) som f.eks. fluoxetin, citalopram, escitalopram eller sertralin har efter min erfaring mindre indvirkning på hypnosebehandlingen. Trancekapaciteten reduceres ikke. Tricykliske antidepressiva som trimipramin og amitriptylin har en følelsesdæmpende virkning og kan reducere trancekapaciteten. At arbejde med følelserne er markant vanskeligere, hvilket mindsker effekten. Hypnosebehandlinger med antidepressiva er mulige, men ikke ideelle. Mange

Klienterne stopper deres medicinering i løbet af behandlingen eller reducerer dosis. Jeg anbefaler altid, at dette gøres i samråd med en læge, da der kan opstå uønskede bivirkninger, og lægen kan vejlede og rådgive klienten. Jeg er ikke en læge eller læge, så du skal konsultere din egen læge, før du ændrer din dosis.

Er hypnose farligt?

Nej, hypnose er ikke farlig. Trance er derimod en helt normal tilstand, som vi indtager flere gange om dagen. Vi oplever dybere trancer kort før vi falder i søvn og vågner igen. Lettere trancer oplever vi under mange daglige aktiviteter, såsom at se film, høre musik, køre bil eller læse, altså når vi retter vores fulde opmærksomhed mod en ting og følelsesmæssigt fordyber os i den.

Eksempelvis

Du kører bil og er pludselig på din destination, uden at du husker turen. bewusst erinnerst.

Du ser en film og fordyber dig helt i handlingen.

Du læser en bog og er helt fordybet i denne verden.

Du Mediterer

Du ser ud af vinduet og fordyber dig i dig selv

Der er nogle neurologiske, psykiske og fysiske sygdomme eller lidelser, som kan påvirke hypnoseterapi.

Det er vigtigt, at du informerer din terapeut om alle dine sundhedsmæssige problemer, inden du starter en hypnosesession.

Mennesker med skizofreni, epilepsi, borderline eller selvmordstanker kunne være i fare. Det er vigtigt at søge rådgivning fra en kvalificeret professionel, før man udfører hypnosebehandling i disse tilfælde.

Mennesker und indflydelse af Alkohol eller Stoffer

Mennesker med hjertesygdomme, dem der har haft et slagtilfælde eller hjerteanfald inden for de sidste 6 måneder,

og mennesker der lige er blevet opereret. Det er vigtigt at søge rådgivning fra en kvalificeret professionel, før man udfører hypnosebehandling i disse tilfælde.

Hvis du er i tvivl, så spørg altid, så vi eventuelt kan tale med en konsultere en læge eller psykolog. Jeg er ikke læge eller alternativ behandler, og det er vigtigt Konsultere fagpersonale. Jeg opfordre dig til at konsultere en læge eller alternativ behandler ved uafklarede symptomer.

da_DKDansk