Depression-der findes en lösning

Depression eller en depressivfase? Har du nogen eller mange af følgende symptomer? - Nedtrykthed - Træt og energiløs - Håbløshed - Manglende interesse - Negativ tanker - Bekymringer tankemøller - Dårlig søvn - Isoler du dig selv - Skam over din situation - Koncentrations vanskeligheder - Indre uro og rastløshed - Ingen motivation - Nedsat appetit - Overspisning - Dårlig hukommelse - Følelsen af indre tomhed - Tristhed uden klar årsagen - Indre vrede på dig selv og andre Så er det tegn på en depression eller en depressivfase.
Der er mange grunde til at vi føler os nedtrykte og i det følgende vil jeg går meget mere ind i de mulige årsager. Inden du dykker mere ned i teorien, vil jeg her lige navne at det findes en vej tilbage i livet, jeg har set det mange gange. Jeg kan ikke give dig en garanti for at det lykkes, men min erfaring er at de fleste oplever store positive forandringer helt hen til at de kommer i deres kraft og finder helt nye veje i deres liv.

Når du føler dig drænet af dit job, dit parforhold, venner og andre livsomstændigheder kan du arbejde på at få det ændret, denne forandring kan være at du skifter det hele eller dele ud eller at du løfter det op så du kan være i det med glæde og kærlighed. Hvad det sker er meget forskellig, men at du få chance til at opdage dig selv g dit liv og dine værdier og det du står for. Det er en indre proces, din helt egen

proces, som ændrer din ydre verden helt automatisk, fordi du oplever verden anderles, når du heler mere og mere. Verden bliver mere farverigt, sjover og sikker, når du har arbejdet med dine skygger.
Når du er nysgerrig på hvordan en depression eller en
depressivfase opstår må du læse vider.

Årsager til depression og depressive faser

Depression er ofte et resultat af uafklarede barndomsfølelser. Det er følelser som tristhed, ensomhed, frygt, vrede eller skam og ofte er det en kombination af forskellige uforløste følelser. Børn adopterer delvist deres forældres følelser, hvis mor eller far har en depression, er barnet fuldstændig meget åben for den følermæssige påvirkning. Denne tristhed og deprimerede stemning kan blive en del af barnet, og ofte vil det ikke vise sig, før disse børn er voksne, med symptomer, der ligner dem, deres forældre oplever. Depression kan også opstå, når børn ikke føler sig elsket for deres egen skyld, men kun gennem deres præstationer. Disse børn prøver alt for at få deres forældres godkendelse. For eksempel er de ekstremt velopdragne, sjove, gør det bedst i skolen, er ekstremt hjælpsomme, gør rent, laver mad, passer søskende eller deres forældre. Fordi deres egne behov altid lægges til side, mister de ofte adgangen til deres egne følelser. De skjuler vrede, tristhed, skam og ensomhed, så de kan få livsvigtig anerkendelse og kærlighed fra deres forældre, lærere og andre omsorgspersoner. Disse undertrykte følelser er lagret i dem.

Du kan forstille dig det som en kop hvori flere og flere undertrykte følelser strømmer ind. Til sidst vil koppen være fuldt og flyde over. Det er ofte det tidspunkt, hvor de ramte søger hjælp, fordi de ikke længere kan "fungere". Nogle gange er der specifikke triggere såsom skilsmisse, børn, der flytter ud, job tab eller andre begivenheder, der forårsager stor følelsesmæssig nød. Nogle gange er koppen simpelthen blevet stille og roligt fyldt op efter der kom mere og mere ubearbejdede følelser til". Mange behandlingsmetoder har til formål at sætte de ramte i stand til hurtigt at "fungere" igen - også ved hjælp af medicin. Dette sætter den person under pres til at komme tilbage og hamsterhjulet begynder at rulle lidt igen. Men de bagvedliggende årsager er ikke blevet helbredt og dermed er risikoen stort at depressionen kommer tilbage eller med andre ordet at koppen flyder over igen meget stort. Vi arbejder os igennem de følelsesmæssigt drænende følelser indtil de løsner sig og den bundene energi bliver fri givet til dig selv igen.

Hvordan arbejder man mad årsagen?
Lad os tage koppemetaforen igen. Ofte arbejder vi os først igennem den aktuelle følelse, den aktuelle stressende situation. Det ville være overfyldning af koppen. Derefter arbejder vi trin for trin på de følelser, der ofte har været lagret i koppen i år og årtier. Og med tiden bliver koppen tommer, og der skabes mere plads til nye smukke følelser og energi.

Mine klienter fortæller mig ofte, at de føler mere livsglæde, har mere energi og nyder sociale kontakter igen. De smukke positive følelser var der altid, de var bare dækket af mørke skyer og kunne ikke mærkes. Efter vellykket terapi er skyerne opløst eller blevet meget tyndere. Solen skinner igen. I terapiforløbet, når flere og mere belastende følelser bliver løst, kommer der ofte mange positive minder og oplevelser tilbage, som klienten ikke længere havde adgang til.

da_DKDansk