Øreakupunktur (NADA)

Aktiver din krop og sind

Med NADA kan forstyrrelser reguleres ved at aktivere kroppens selvhelbredende kræfter. Kroppen stræber efter balance og ønsker at kompensere enhver form for forstyrrelse. Ved hjælp af NADA-nålene kan det autonome nervesystem bedre regulere sig selv. Med andre ord udløser NADA-nålene adskillige biokemiske og biofysiske processer i kroppen og kan aktivere kroppens egne hormoner og signalstoffer. Der er en lang række stoffer, der aktiveres, og jeg vil gerne nævne de vigtigste: Dopamin, serotonin, endorfiner og enkephaliner. Disse stoffer kan bidrage til at bringe balance til forstyrrede, svækkede og syge krops- og psykiske funktioner og regulere dem indefra og ud.

Hvilke lidelser kan NADA hjælpe med?

Anvendelsesområderne for NADA-nålene er lige så mangfoldige som det menneskelige organisme og dets individuelle behov. Her har jeg beskrevet nogle af de mest almindelige anvendelsesområder for NADA-behandling. NADA er fremragende til mennesker, der oplever meget stress og bare ønsker at finde ro. Nålene kan ofte hjælpe allerede efter den første behandling. Naturligvis bør målet være at identificere og arbejde med stressorerne, altså årsagen til stressen. Men selv hvis du bare ønsker akupunktur, vil der være virkninger, der reducerer stressen, da dit samlede system bliver stærkere, og du får adgang til flere ressourcer, hvilket øger din modstandsdygtighed. NADA-nålene er også en god støtte i arbejdet med dybe traumer. På den ene side kan de understøtte integrations- og bearbejdningsprocesser og ofte også fremskynde dem, og på den anden side gør nålene det lettere at komme i kontakt med indre følelser. Følelserne (gamle, uforarbejdede følelser) kan således lettere findes og løses. NADA-nålene hjælper også med at bevare fokus og dermed lettere og hurtigere trænge igennem til kernen af problemet. NADA hjælper også med afhængigheder. Derfor kan en NADA-behandling hjælpe med at slippe alkohol, sukker, nikotin og andre afhængigheder. Det mindsker trangen og abstinenssymptomerne. NADA anvendes også til fødselsforberedelse og under fødsler for at gøre fødslen mere behagelig for både mor og barn. NADA har i årevis været anvendt ved akut traumatisering, f.eks. i katastrofeområder. For eksempel under jordskælv eller vulkanudbrud for at støtte menneskerne der med bearbejdning af traumerne.

Hvem egner NADA-behandlinger sig til?

NADA-behandlingen egner sig til behandling af stress, angst, uro, vrede, aggression, tristhed, fysiske symptomer og sygdomme samt alle former for psykiske symptomer og lidelser såsom spiseforstyrrelser, depression, angst og OCD. NADA-nåle - en mild støtte med stor virkning? Behandlingen er en mild støtte med ofte meget stor virkning. Den støtter direkte nogle af kroppens vigtigste organer, såsom leveren, nyrerne og lungerne, og fremmer afslapning i hele systemet ved at frigive budbringere, der positivt påvirker vores stress niveau, angst niveau og smerte niveau. Ifølge undersøgelser fra klienter rapporterer 80 % af dem, der er behandlet med NADA, en forbedring af deres symptomer. Virkningen af NADA-behandlinger øges ofte ved regelmæssig brug.

Hvor mange NADA-behandlinger er nødvendige?

Spørgsmålet er, hvad vil du opnå med behandlingerne? Er NADA-behandlingerne alene eller i kombination? Hvor regelmæssigt modtager du NADA? Normalt er det 5-30 behandlinger, hvis vi ønsker at arbejde med dybere ændringer. En behandling er normalt tilstrækkelig til blot at slappe af. Overvej gerne også sammen med din terapeut, hvad du gerne vil opnå med NADA-behandlingen.

NADA-teknikken

NADA er en form for øreakupunktur, hvor 3-5 nåle indsættes i hvert øre. Nålene er meget, meget tynde og lavet af sterile kirurgiske stål, der er meget vel tolereret. Nålene forbliver i ørerne i 30-60 minutter. Der findes forskellige former og rammer for NADA-behandling:

 NADA som gruppebehandling, hvor en gruppe får indsat nålene samtidigt og i stilhed går gennem deres egne processer sammen. Denne form støtter den enkelte i deres proces og opbygger en følelse af fællesskab.

NADA og meditation som gruppe eller også alene. Nålene kan lette ind i meditationen og skabe dybere transeoplevelser.

NADA, meditation og lydrejse med klangskål og trommer. Dette er en særlig spirituel oplevelse for mange. Men selv bare for at opnå dyb afslapning, kan jeg varmt anbefale det.

NADA og samtaleterapi; her hjælper nålene klienten med at holde fokus, og det bliver lettere at tale.

NADA og massage; energien kan flyde bedre, personen går ind i en dybere afslapning, og får endnu flere positive effekter af behandlingen.

NADA og energihealing; helbredelse gennem håndspålæggelse.

Forbindelse med NADA-nålene øger efter min erfaring den helbredende effekt.

NADA og hypnose; især for personer, der har sværere ved at glide ind i hypnose og er mere mentalt fokuserede, letter nålene overgangen til trance.

 NADA og energihealing samt massage. Denne kombination af tre metoder er en ægte oplevelse og skal føles. Det er noget helt særligt, og de helbredende effekter er efter min erfaring forstærket.

NADA i naturen; det giver en helt speciel følelse af forbindelse til Moder Jord og planterne. Det er særligt smukt i en gruppe.


da_DKDansk