NADA Øreakupunktur

Øreakupunktur (NADA) mod stress, traumer og afhængighed.

 

Find din indre balance ved hjælp af NADA akupunktur.

 

Lidelser kan reguleres med NADA ved at aktivere kroppens selvhelbredende kræfter. 

Kroppen stræber efter balance og ønsker at kompensere for enhver form for forstyrrelse. 

Ved hjælp af NADA-nålene kan det vegetative nervesystem bedre balancere sig selv.

Med andre ord udløser NADA-nålene flere biokemiske og biofysiske processer i kroppen og kan dermed aktivere endogene hormoner og budbringer stoffer. 

Der findes en lang række stoffer, og jeg vil gerne nævne de vigtigste stoffer her: dopamin, serotonin, endorfiner og enkephaliner. Disse stoffer kan hjælpe med at bringe balance i forstyrrede, svækkede og skrantende kroppe, samt bedre mentale funktioner og regulere dem indefra.

 

NADA er recovery og empowerment. 

NADA er en vigtig Indsats for bedre trivsel, bedre mental og fysisk sundhed.

 

Hvad kan NADA hjælpe med? 

 

Anvendelsesområderne for NADA-nåle er lige så komplekse som den menneskelige krop og dens individuelle behov. Nedenfor har jeg beskrevet nogle af de mest almindelige anvendelser af NADA-behandling.

 

NADA er ideel til mennesker, der er under hårdt pres og derfor lever i en stresset hverdag. 

Ideel til personer som bare gerne vil slappe af. 

 

Nålene hjælper ofte allerede ved første behandling.

 

Selvfølgelig burde målet være at finde stressfaktorerne, altså årsagen til stressen, og at arbejde med dem.

Men selvom du kun ønsker akupunktur, vil der være effekter, som vil mindske stressen, da hele dit system bliver stærkere, og du vil kunne tilgå dine ressourcer meget mere og bedre, og du vil herved udvikle mere robusthed.

 

NADA-nålene er også en god støtte, når man arbejder med dybe traumer, på den ene side kan de understøtte og ofte accelerere integrations- og bearbejdningsprocesserne og på den anden side gør nålene det nemmere at komme i kontakt med indre følelser. Emotioner (gamle uforløste følelser) kan lettere findes og løses. 

NADA-nålene er også med til at fastholde fokus, hvilket gør det nemmere og hurtigere at komme ind til kernen af problemet.

 

NADA hjælper også mod afhængighed. 

Derfor kan NADA-behandling hjælpe dig, med at give slip på alkohol, sukker, nikotin og andre afhængigheder. Det reducerer trangen og lindrer symptomerne på abstinenser.

 

NADA bruges også til at forberede fødslen. Samt under fødslen, for at gøre fødslen blidere for både mor og barn.

 

NADA har i årevis været brugt til at støtte mennesker i akut traumatisering, for eksempel i katastrofeområder. F.eks. jordskælv eller vulkanudbrud.

 

NADA kan hjælpe ved irritabel tyktarm, hvor NADA giver balance i systemet. 

 

NADA kan bruges til smertebehandling, da kroppen udskiller stoffer, som virker smertedæmpende under behandling. Kroppen bliver hjulpet med at komme mere i balance og understøtter dermed selv helingsprocessen.  

 

NADA kan hjælpe understøttende ved alle former af mentale udfordringer, depressioner, angst, stress, vrede, aggression osv. 

 

NADA har en god effekt på søvn og kan med fordel bruges til mennesker med tankemylder. 
NADA teknik

NADA er en form for Øre akupunktur, hvor der sættes 3-5 nåle i hvert øre. Nålene er meget, tynde og lavet af sterilt kirurgisk stål, som alle kan tåle. Nålene sidder i ørerne i 30-60 minutter.

Der er forskellige former og rammer for NADA-behandling.

1) NADA som gruppebehandling, hvor en gruppe samtidig får nåle og i stilhed går ind i deres egne processer. Denne form støtter den enkelte i dennes proces og opbygger en følelse af fællesskab.

2) NADA og meditation som gruppe eller alene. Nålene kan gøre det lettere at glide ind i meditation og skabe dybere trancer.

3) NADA, formidling og lydrejse med syngeskål og trommer. Dette er en særlig åndelig oplevelse for mange. Men jeg kan også varmt anbefale det til bare at slappe dybt af.

4) NADA og samtaleterapi, her hjælper nålene klienten med at holde fokus og talen bliver nemmere.

5) NADA og healende massage, energi kan flyde bedre, personen går ind i en dybere tilstand af afspænding og får endnu flere positive effekter af behandlingen.

6) NADA og Energy Healing, healing gennem håndspålæggelse i forbindelse med NADA-nålene øger den helbredende effekt efter min erfaring.

 

7) NADA og hypnose, især for folk, der har sværere ved at glide ind i hypnosen, og som er mere i hovedet, her gør nålene overgangen til trance lettere.

 

8) NADA og energi healing plus massage, denne kombination af 3 metoder er en rigtig oplevelse og kan mærkes. Det er meget specielt, og de helbredende virkninger er efter min erfaring forstærket.

 

9) NADA i naturen giver en helt særlig følelse af forbindelse til moder jord og planter. 

Dette er især rart i en gruppe.

 

Hvor mange NADA-behandlinger er nødvendige?

 

Spørgsmålet er, hvad du vil opnå med behandlingerne?

 

Står NADA-behandlingerne alene eller i kombination?

Hvor regelmæssigt får du NADA?

 

5 – 30 gange er reglen, hvis vi vil arbejde med dybe forandringer.

1 gang bare for at slappe af.

Tænk gerne over, hvad du gerne vil opnå med NADA-behandlingen, spørg din behandler hvad han/hun har af erfaringer. 

 

 

 

 

Hvad gør stress ved vores krop og psyke?

 

Stress svækker hele vores organisme og især vores psyke. Hvis stressen er langvarig, kan vi udvikle sygdomme og symptomer lige fra forhøjet blodtryk, hjertebanken, søvnløshed, angst, depression, hudsygdomme til alvorlige sygdomme som autoimmune sygdomme, kræft og andre kroniske sygdomme.

Stress sætter kroppen i alarmtilstand, så den kan handle hurtigt og mobilisere nok styrke. 

I dagens verden er det sjældent, at vi bruger de kræfter, der stilles til rådighed for os af stressen, til fysisk at afværge „angrebene“. Hvis vi skulle bruge den kraft, som hormoner giver os, til at forsvare os selv eller til at flygte hurtigt, ville vi op bruge hormonerne og dermed komme til ro efter en fare.

I dag forsøger vi at holde os selv under kontrol og svække eller helt undertrykke reaktionerne. Derfor vil stresshormonerne fortsætte med at cirkulere i vores krop, og vi får ingen afspænding i vores system.

En hund, der kæmper, vil ryste efter kampen, måske ryste i et par minutter og så være rolig og afbalanceret igen.

Når vi står over for ekstreme situationer, såsom en bilulykke, har vi sjældent mulighed for at ryste denne erfaring af os. De fleste får derimod en injektion med noget beroligende, der forhindrer os i at få stresshormonerne ud af vores system. At undertrykke følelser, skaber ofte en permanent stress reaktion, hvor kroppen producerer kortisol og dermed forårsager en permanent stresstilstand.

Hvis vi bliver ved eksemplet med bilulykken, så kan denne stress vise sig i form af søvnløshed, angst, mareridt, nattesved og muligvis depression. Det fatale er, at disse stærke symptomer nogle gange først viser sig år eller årtier senere, og den berørte person er ofte ude af stand til at etablere en forbindelse til årsagen.

I dette tilfælde kan NADA hjælpe med at finde frem til årsagen sammen med en anden behandlingsform, som f.eks. hypnose, samtaler eller anden terapi. 

 

Det bedste er når NADA bliver brugt i den akutte situation f.eks. lige efter bilulykken, da traumet så ikke vil sætte sig så dybt fast i personen. Hvis dette ikke er muligt, så start gerne så hurtigt som muligt efter hændelsen med NADA behandlingerne. 

 

 

Hvordan kan NADA hjælpe med at reducere stress?

 

NADA-nålene kan hjælpe med at finde årsagen og også til at reducere de aktuelle symptomer og forstyrrelser. 

Det er nemmere at gå i terapi, når du kan sove bedre, er roligere og når din krop og dit sind er mere afslappet. Dette skaber de nødvendige ressourcer til at arbejde med den kausale traume/problemstilling.

 

 

Hvem passer NADA-behandlinger til?

 

NADA-behandlingen er velegnet til behandling af stress, angst, rastløshed, vrede, aggression, tristhed, fysiske symptomer og sygdomme, samt alle former for psykiske symptomer. 

Sygdomme, som overspisning, depression, angst og OCD.

 

NADA – nåle er en blid støtte med stor effekt?

 

Det er en skånsom støtte, der ofte har stor effekt. Det understøtter direkte nogle af de vigtigste organer i kroppen, nemlig leveren, nyrerne og lungerne. NADA sikrer afslapning i hele systemet med frigivelse af stoffer, som positivt påvirker vores stressniveau, angstniveau og smerteniveau.

 

Ifølge undersøgelser af klienter angiver 80 % af dem, der blev behandlet med NADA, at deres tilstand forbedrede sig. 

 

Effekten af NADA-behandlinger øges normalt ved regelmæssig brug.

 

NADA har til formål at finde en plads i sundhedssystemet på grund af de gode resultater og den lette anvendelighed.

 

 

Hvor bliver NADA anvendt? 

 

I Danmark er NADA meget udbredt og mange forskellige faggrupper bruger nålene som understøttende behandling. Det er f.eks.  psykologer, psykoterapeuter, læger, jordemødre, pædagoger og andre behandler indenfor mange forskellige behandlingsformer. 

 

Personligt kunne jeg ønske mig at NADA og dens virkning ville komme endnu mere frem i lyset. 

Da alle former for medicin i bedste fald har en virkning, men helt sikkert også bivirkninger, ville NADA være en sundt alternativ i mange tilfælde. 

 

Behandling med NADA kan sænke eller overflødiggøre sovemedicin, angstdæmpende medicin, smertestillende, metadon, antidepressiv medicin og en række andre medicinformer. 

 

Prøv at forestille dig en verden hvor vi vil lytte til mennesker, deres behov og deres udfordringer og så hjælpe dem med behandlinger, som kan gøre dem raske igen. 

Behandlinger som skaber balance i krop og sind. 

 

 

da_DKDansk