Coaching

En Coach er en slags guid, som guider dig fra A til B.Coachen er ikke ekspert på et område som for eksempel en konsulent, der kan rådgive dig specifikt om et emne.

 

Hvad er en coach?

 

En Coach er en slags guid, som guider dig fra A til B.Coachen er ikke ekspert på et område som for eksempel en konsulent, der kan rådgive dig specifikt om et emne.

En Coach antager, at du allerede har løsningen i dig selv, og han følger dig i din proces hen imod din egen løsning. Ideelt set er en Coach veluddannet og har gode teknikker, der vil støtte dig på vej mod dit mål. Coaching er en løsningsorienteret proces. I hvilke livssituationer kan coaching støtte dig? 

 

Klienten kommer normalt til en coachingsession med et specifikt problem eller mål. Årsagerne er meget forskellige og omfatter ofte konflikter i privatlivet eller i en arbejdssituation. Nogle gange er en generel utilfredshed med egen livssituation eller følelsen af at sidde fast i et hamsterhjul årsagen til at konsultere en coach.

 

Coachingen kan hjælpe dig med at opnå tryghed i din proces, træffe beslutninger, mærke dine egne behov, opdage værdier og måske ændre dem, ændre perspektiver, finde nye perspektiver, revurdere problemet og meget mere. Coaching er en fremragende metode til at få mere klarhed over en situation. 

 

Her er nogle af de mest almindelige temaer:

 

– Opnå mål

– Jobskifte

– Finde kald

– Finde meningen med livet/dit eget formål med

livet

– Transformationer af blokeringer

– Finde ressourcer

– Ny livspartner

– Afklare forholdsproblemer/mønstre

– Opdage og ændre mønstre

– Tage beslutninger

– Få klarhed

– Finde nye muligheder

– Tænke stort

– Personlig transformation

 

Coaching er velegnet til alle udfordringer, der ikke er baseret på dybe traumer.

Det kan også være en hjælp til at identificere, og finde ud af, om evt. andre behandlinger ville kunne hjælpe dig, med at nå dit mål. Coaching er en god måde at se dig selv og dit liv fra et nyt og andet perspektiv.

 

Hvor mange sessioner har jeg brug for?

 

Det er meget individuelt og alt efter størrelsen af din udfordring, dine muligheder og årsagerne bag de udfordringer. Nogen gange er 1-2 sessioner nok til at løse udfordringen.

Andre gange tager det 3-5 sessioner. Nogen vælger at komme lidt jævnt fordelt hen over

nogle måneder, eller måske en årrække for at få en at sparre deres udfordringer med, som de møder undervejs i deres liv.

 

Jeg personlig synes at 1-3 sessioner, med kortere mellemrum (ca. x 1 om ugen) er rigtig godt til at få vendt livssituationen, og få flyttet fokus hen på løsning og muligheder.

 

Det nye fokus.

 

Det nye fokus forandrer ofte mange ting, f.eks. din partner eller dine arbejdskolleger og alle du møder på din vej. 

I virkeligheden er det de ”nye briller” som du nu betragter verden med, der gør, at du reager og interager på en helt ny og bedre måde. Dette fører til at du føler og fornemmer anderledes. Hvilket gør, at din omverden responder på en ny måde, eller at du længere føler dig krænket over deres adfærd og væremåde. Det kan faktisk ændre rigtig mange ting på meget kort tid.

 

Jeg er personligt uddannet NLP-Coach og har gennemført 4 forskellige uddannelsesforløb inden for dette områdec

da_DKDansk